Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

marginalanteckning i skifte

Siste i augusti redan. Det är inte bara dagarna som försvinner. Också månader gömmer sig i allt raskare takt i förflutnad - vill det synas. Och under bilfärden igår över ön blev det uppenbart, att säsongen börjat manifestera sig i björkarnas dräkt:
prickigt av gult på sina ställen medan andra trän fått någon sorts fördunkling i grått och brunt i sin skrud. Säsongstypiskt, också, sågs dansande, flyttande ladusvalor över de mogna sädesfälten medan ringduveskaror krävdästa av korn vilade på kraftledningar och i trädens kronor.

Just i denna tydliga brytning mellan sommar och höst, som liksom speglar tidens flykt, är det extra svårt att ta till sig kinesernas vackra idé, den att tiden kommer, att den inte går. Så må det sen vara som det vill med klokheten i själva orden.

Ty, det är ett faktum, oomkullrunkeligt, att det mesta av min tid ligger bakom mig.
Det är höst som kommer - så nu gäller att du kan leva den väl, Ingmar!

*
Förste i september med morgondimma. Våt och tät. Absolut vindstilla.
Inför våra ögon, när vi sitter vid första koppen, framkallas bohusutsikten som i ett mirakel av solens värme.
Den första höstdagen strålar.




Prosa av Ingmar Hård VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-09-01 09:50



Bookmark and Share


  Minkki VIP
du skriver underbara naturskildringar med ord som väcker ögonen - bara ett exempel är "krävdästa", i sig kanske inte så vacker fonetik i det, men informationen är mättande, behovet av vila och årstiden i livet. Den rymmer så mycket, din text. Tack för den!
2011-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP