Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett blygsamt försök att skildra denna vittra sida!




Poeter. se

 

Välkomna till Tivoli!

Se hur dråpligt allt kan bli

när vi amatörpoeter

yppar våra hemligheter.

 

Uppå detta vittra torg

vädras mången kärlekssorg,

lidandet har inget slut

livsledan är absolut.

Showen rymmer, det är givet,

bilder ur det sanna livet

 

fast i mycket gräll belysning

som kan ge en vällustrytning

i din oskuldsfulla själ.

Men vi vill dig bara väl!

Samlas alla! Kom och se

på vår diktarvarieté!

 

Någon i ett varuhus

shopliftat en sidenblus

någon annan hävdar att

hon i går kväll ströp sin katt.

Där är han som aldrig mera

tillåter sig onanera.

 

Där är hon som vägrar sörja

att hon älskar TV-smörja.

Svordomar och könsord är

fasligt legitima här

fast det ropas på censur

ibland våra tama djur.

 

Bakom mången signatur

göms det någon som är sur

och om du är besservisser

bjuds här sällsporda premisser

att oss andra kritisera

så vi aldrig diktar mera.

 

Vi vill roa, vi vill chocka

och på så sätt kanske locka

fram ett tecken på din nåd.

Kanske får vi en applåd

och en vänlig kommentar.

Hoppet är ju allt vi har.

 

Så kom in här! Slå dig ner!

Njut av allting som vi ger.

Välkomna! Nu dämpas ljuset

det förväntansfulla bruset

från publiken ebbar ut:
Vår pegas får sin tribut!

 







Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-09-02 18:37

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Carl O Andersson
Jag hänvisar till min idag skrivna "Homage till . . ."
2011-09-03

  Yrre VIP
Å men perfekt beskrivet, stående ovationer från mig!!! :D
2011-09-03

    papillon
Oh, dear - this was a good one......
And Mr Kyreus - professionals are no gentlemen.......
2011-09-02

  lodjuret/seglare VIP
Bokmärker denna pärlan!
2011-09-02

  lodjuret/seglare VIP
Har jag kanske sagt det förut?
En sådan här penna skulle man ha
för den är så himla bra.
Kanske har pennans herre
en likvärdiger trut?
2011-09-02

  © anakreon VIP
Till Kyreus:
Proffs är väl de som lever på sin verksamhet; i det här fallet på att skriva, amatörer enligt samma mall blir då alla vi andra.

Skillnaden är ju egentligen ointressant, det spännande är ju när man med sitt skrivande når in i själen på en annan människa.

OK?
Calle
2011-09-02
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP