Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Övre halvan av trädet



Övre halvan av trädet
i det alltmer rodnande ljuset
då bladen långsamt faller -

en inbyggd rosornas krans
härinne -

Att möta någon
mellan ordens staplar
i ögonblickets ro
likt en spegelbild
bakom porten
som låser mig inne.

Att se
och vara sitt öga,
mitt Jag i ett Du

och längtan
att få lyftas upp
som sin moders barn
i mjuka tankevingars flykt

När vinden avtar
vid månens ankomst
har fågeln funnit fristad
bortom hitom

Ekon av duvlika tungor
är min starkaste röst

Därute ljuder rop i natten
och lågan fladdrar i min lykta
för att slutligen släcka allt.




Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 367 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-09-28 15:34



Bookmark and Share


    Anneli A
Vackert så vackert
2011-10-14

  Kristina Wallbing
Du har ett fantastiskt fint språk!
2011-09-28

    ej medlem längre
mjuka tankevingars flykt
underbara ord som lyfter långt bortom vardagen, ger rymd och frihet
2011-09-28

  Katarina O´Nils Franke
Innerligt! Fint!
2011-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP