Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hur kan en kostym vara för stor när man aldrig haft någon?


När man har räknats ut

Så när jag vaknar,
ja då har vagnen redan gått.
Ja, när jag vaknar,
så är vädret mulet och grått.

I bleka morgonljuset skyndar människor förbi.
Hos mig har tiden stannat
Det är tyst nåt så förbannat
Det finns just inget annat.
När man har räknats ut.

Tre, fyra veckor sen,
kaputt, då fälldes min ridå.
Tre, fyra veckor sen
sa' bossen, "tyvärr, du måste gå!"

Sen den dan jag fick foten är jag så orimligt trött.

Mitt sällskap är min spegel
Min dörr är låst med regel
Som murad utav tegel.
När man har räknats ut.

De säger att vi har slösat.
De håller dramatiska tal.
Men sig själva har de gödslat
med högre löner och fallskärmsavtal

Blues går runt bordet,
se, kronofogden i min hall.
Blues går runt bordet,
se, hyreshöjningen blev mitt fall.

Pamparna som spelar med vårt dagliga bröd,

de tar vad de kan hitta.
Sprider fattigsmitta.
Snart så kan det kvitta.
När man har räknats ut.

De babblar om globalisering
i många förföriska tal
Men de menar brutalisering
De rikas rätt blir de fattigas kval.

Blues under sängen,
gå, spola ner dig någonstans.
Blues under sängen,
vecken hopplöst seg seans.

Nu vill jag ut igen
och vråla ut min rätt!
Ett kneg som ger mig stålar.
Bröd och fläskesvålar.
Slippa Ågrens nålar.
När man har räknats ut.





Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Similimi
Läst 259 gånger
Publicerad 2011-10-10 01:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Similimi