Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
05.12.12
20.45



”Hur är det fatt?”


marken ligger här och skakar mig
fast jag inte fryser längre

och människorna bara går
förbi förbi

och jag skakar marken hårt
blodet i mina öron sjuder

och människorna bara går
förbi förbi

jag flämtar andnöd

undrar om jag fått ett slaganfall

och människorna bara går
förbi förbi

jag ligger här när marken skakar
fortfarande varm efter dina fotsteg

du passerade mig bara en armslängd

och jag hann inte ens vända mig om

och människorna bara går
förbi förbi




Fri vers av Tobias Hedlund
Läst 997 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-01-12 17:18



Bookmark and Share


  Lana
Vi har väl aldrig slagits av den tanken "om jag bara.."

men om du sett någon skaka marken, hade du gått förbi?
2006-01-13

    NoMi F
Så fint skrivet av dig
Hur folk går förbi
På en armlängds avstånd
Så känslig och direkt
Tycker om
2006-01-13

  mariann
Raderna drar förbi och de är vackra i sin tyngd till marken.
2006-01-13

  Myy VIP
Ja, nog är det konstigt hur människor bara blundar och går förbi. Men kanske beror det på att de är för uppslukade av sin egen rädsla och smärta - för att orka se?
Hur som helst, bra skrivet! Tränger rätt in i hjärteroten och gör ont som tusan. Upprepningarna förbi förbi är geniala. De förstärker känslan av förtvivlan.
Riktigt, riktigt bra dikt det här!
2006-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Tobias Hedlund
Tobias Hedlund