Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
*'Du kan inte två gånger stiga ned i samma flod', den andemeningen har jag inte hittat på själv, bara lånat den till mina egna rader för att rimma på blod. Jag kan inte precis säga att texten här tjänar stort på att rimmas, men roligt var det.


Du kan aldrig...




...andas samma luft som jag
...leva som just en annans dag

...blöda samma röda som en annans blod
...två gånger stiga ned i samma flod*

...få till dig en annans tagna kyss
...bli samma sjöman på en annans kryss

...slå samma som mitt hjärtas slag
...lida just som min smärtas drag

...höja och dricka ur kamratens stop
...ropa just det som var en annans rop



(Hämtad från arkivet av hittills opublicerade texter som jag lagt i träda 2011 11 05 för att tagas fram 'En annan dag', den svenska titeln på en bok)




Bunden vers (Rim) av lodjuret/seglare VIP
Läst 52 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-04-11 20:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP