Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fann vid den pågående flyttningen denna text som en numera bortgången kollega skrev när jag skulle byta arbete. Bengt Henricson hette han. Frid över hans minne.




den 11 oktober 1968

 

Du lelle Carl, med skägg och allt

som gillar själv att rimma

behöver nog ett vänligt ord

i denna ödestimma.

 

Att skiljas, har det fordom sagts,

det är att dö en aning.

Om det är sant så borde du

snart höra Dödens maning!

 

Men du ser frisk och präktig ut,

så glöm du Dödens väntrum

och vet att den som flyttar,

han tar med sig världens centrum.

 

Du lämnar oss och hoppas väl

se paradiset vänta

men kom ihåg, du ägnar dig

åt stavningselementa.

 

Ditt hopp - jag menar ej förhoppning

utan hopp i fysisk mening

kan jag väl endast se som ett

slags mogenhetsförsening.

 

Men alla mognar vi och somliga

blir klokare med åren.

Kanhända att du åter lämnar

getterna för fåren.

 

Så må det bli och kom ihåg

att vart du än dig vänder

så kan du alltid följa oss

med hjälp av "Hänt & Händer".

 

Du lelle Carl, med skägg och allt,

som nu skall lämna båten.

Hav tack för allt och lycka till.

Nu tar jag snart till gråten.

 

(Bengt Henricson var en begåvad copywriter på Gumaelius Annonsbyrå i Göteborg där "Hänt & Händer" var ett nyhetsblad som utkom varje vecka)




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-11-08 22:19

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Vilken gåva att hitta sådant!
2011-11-09

    Bodil Sandberg
Så fint han skrev..du lelle carl med skägg och allt..värme! stor!
2011-11-09

  walborg
Vilken varm uppskattning denna fina dikt vittnar om. Jag blir också rörd.
2011-11-08

  Minkki VIP
en så jättefin dikt - jag förstår att du har sparat den!
Det är det svåraste i flyttslängandet, det väcker så många minnen. Allt kan man inte behålla...
När jag såg datumet tänkte jag först på Prag, året passade ju in, men inte årstiden
2011-11-08
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP