Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skapelsen (om Änglar och Människor)

Ur ett prismatiskt förflutet
av brutet mörker
föddes Änglarna
som ljus

De är oupplösligt förenade
med ursprunget till allt
och slutet på allt
och färdas som strålar

bundna i detta sätt
att vara däremellan
för att uppehålla allt

Därför kallas de för
Beskyddare
Skyddsänglar
eller Ljusbärare

Den stora dagen
då allt hände

Änglarna log
och Guds kraft
befruktade jorden

Så hände det sig
att Människan
som inte visste om
sin egen existens
fann en ljuspunkt
att vara i

Där lade hon sig
som en lerbädd
av fukt och jord

När Gud fann henne
sovande
på detta sätt

lät han det ljus
hon valt åt sig
söka sig in i
hennes innersta

På så sätt
skapades människans
själ och liv,
allt helt underbart

En gnistrande diamant
är människans själ,
en brytpunkt
för allt ljus
genom hennes ögon
och inifrån.













Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 428 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-11-13 17:40



Bookmark and Share


  Minkki VIP
en vacker bild att se människans själ som en brytpunkt för allt ljus, den håller, är inte bara poetiskt fluff eller hårdnackad teologi. Ska läsa mer av dig.
2011-11-14

  kissmequick
Vacker tanke
Men beware..
det finns också
onda änglar
2011-11-13

  Ingela Svenson VIP
Du skriver en ëgen skapelse-berättelse som ger underbara bilder! Änglarna, ja, deras lätthet och ljus väcker en strimma hopp!
2011-11-13

  Elwania
väldigt vacker
skön att läsa även om
jag har
en annan uppfattning
gav din dikt mig något
fint i hjärtat
2011-11-13

  Kristina Wallbing
Vilken underbar skapelseberättelse! Låter som ett samarbete mellan Gud och människa. Ja så vill jag gärna tro!

och ditt språk är ju helt fantastiskt. Jag stannar länge vid första strofen:

"Ur ett prismatiskt förflutet
av brutet mörker"

en hisnande bild!
2011-11-13

  Larz Gustafsson VIP
Människan är depraverad och förmörkad till sitt sinne.
Hon har fallit i synd genom att hon förleddes av den som ursprungligen kallades Lucifer.
Satan fick människan att göra uppror mot Gud.
Men Jesus har genom Sitt blod öppnat en ny och levande väg där man av nåd kan erhålla syndernas förlåtelse och få sin gemenskap med Gud upprättad.
På det sättet - och endast på det sättet - uppnås frid och harmoni.
Ty synden skiljer människan från Gud och vice versa.
2011-11-13

  LenaJohansson VIP
mkt fint diktat
2011-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP