Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skolastik, medeltida teologisk-filosofiska universitetsläror av stor betydelse, som under 14-1600-talen till sist urartade till spetsfundigt disputationsväsen och hårklyveri. Skolastiker, en sådan lärd.


Skolastikerns fråga


Skolastikern frågade en gång:

Hur många änglar
kan dansa på en nålspets?

Dansmästaren sade:

Ingen,
eftersom nålspetsen
skulle smälta
av deras fötters hetta

I drömmen
fick skolastikern ett svar
av en Ängel:

Endast Människan
kan dansa
på en nålspets -

det kallas för Ångest

och är en dans -
bara för Människan

när hon funnit
sitt sällskap
bland djävlar...




Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 456 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-11-18 16:03



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
Precis så, bara vår ångest är så vass att den äter glädjen; riktigt vass aforism!
2011-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP