Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orostider...ingen bagatell



Under trädkronan
nära stammen vid roten
läser om asken
Yggdrasil förlorad i
boken om gudars härkomst

familjebibeln
tillsammans med Koranen
står i bokhyllan
tiger stilla samlar damm
ber en bön för Europa

arbetslösheten
bland ungdomarna ökar
grogrund för krig vi
vi sedan länge har glömt
nyrekrytering pågår

enkla sanningar
går före de komplexa
oroande tyst
egoismen har tagit
över massan tiger still

under trädkronan
råder glimtvis ljus vinden
viner i toppen
otrygg plats när åskan går
om blixten plötsligt slår ner




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 155 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-11-22 17:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP