Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blev trött på all pretention jag omgav mig med


Jag är så jävla vintage baby

Jag ska paketera din egoism i vinyl

Mottagaren betalar portot

Jag ska spela den på en gammal Lpspelare

inte för att det låter bättre

det känns mer så



Jag ska repa din perfekta manikyr

skratta åt din förfäran

ditt tappade ansikte

Jag bytte mina ballerinaskor till kängor



Orkade inte längre göra piruetter över raderna av tår

så jag räknade mina niktotinhylsor

och drömde om mitt hjärtas fäbless för downtempo

skrämdes av dess annalkande svaghet för tystnad



Jag sköt mig i själv i foten

Insåg inte att det var en metafor

En tå mindre att trampa på

Jag försökte få en björntjänst, förlorade en hand



Jag ringde hem

De sa: varför tog det så lång tid?

Jag svarade:

Pekfingrervalsen ska inte dansas solo



tschüß




Fri vers av Emil Brage
Läst 253 gånger
Publicerad 2011-11-29 10:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Emil Brage
Emil Brage