Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ännu ett besök i arkivet




Gatstumpen


 

Namnkommittén var på bettet:

uppfarten till lasarettet,

kanske i Ulricehamn,

skulle få ett lämpligt namn.

 

Varför inte "Bättringsvägen"

sa en ledamot förlägen

till de andras muntra skratt.

 

Men hans namnförslag föll platt

när en amper kvinna sa:

"Det är inte särskilt bra!

Sjukhuset är inget dårhus

nya vägen till dess bårhus

skulle därmed löpa mången

risk att kallas Hädangången!"

 

Mötet var därefter snöpt.

Gatstumpen blev aldrig döpt.






Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-12-01 14:38

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
gatstump, bättringsväg, hädangång och snuttstigen - du inspirerar du!
2011-12-02

  Minkki VIP
snöpligt, men festligt... kommer det mera ur arkivet?
2011-12-01

    ej medlem längre
Applåder!
2011-12-01
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP