Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Senare tiders skandaler har tyvärr gjort att jag ombetts göra ännu ett besök i arkivet. Känsliga läsare varnas.




Vedervärdig Vaggsång



(mel. Sov du lilla videung)

Sov du lilla vårdpaket. Om du skulle vakna
möter du en verklighet som du ej lär sakna
Oansenlig, trött och svag lever du på undantag.
Föga glädje får den som besvärar vården.

Mumsa lilla vårdpaket på det som blev över.
Syster, som du säkert vet, bättre mat behöver.
Vällingen tycks grå och kall, njut den nu i alla fall.
Strunt i att det kväljer mig, var gång du sväljer-

Tig, du lilla vårdpaket dig går ingen nöd på.
Klagovisor, som du vet, skall vi snart ta död på.
Tacksamhet och tålamod gör mig både glad och god.
Sur blir jag av jämmer. Men, du själv bestämmer.

Stanna, lilla vårdpaket, lydigt kvar i sängen.
"Angenäm passivitet" det är vårdpoängen.
Dina gamla sköra lår kan så lätt få brott och sår.
Bäst bli kvar i särken så du slipper värken.

Ligg, du lilla vårdpaket, i din våta blöja.
Bytet kommer, men du vet att det nog lär dröja.
Stjärten blev så lagom varm när du tömde nyss din tarm.
Tids nog att sanera när det kommit mera.

Andas, lilla vårdpaket. Att din bröstkorg häver
sig gör att vi faktiskt vet att du ännu lever.
Du skall veta att vi jämt väntar på ditt sista flämt.
Se'n kan vi ej ha dig. Gravvården får ta dig.




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-12-02 10:11

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Mycket passande titel.
Vi har tyvärr, en vedervärdig regering, som inte bryr sig om när människor far illa. De har räknat på det, att lite svinn får man ta. (Man kan inte räkna med att bli behandlad som en människa, eller att få leva till sitt slut under värdiga omständigheter, bara för att man är gammal och sjuk.)

Vi får göra revolution. Ungarna har ju inte tid med sånt längre. (Vad det nu beror på.)
2011-12-02

  Yrre VIP
Ja, hugaligen, denna borde publiceras i alla tidningar!!!
2011-12-02

  lodjuret/seglare VIP
Jag tycker du har en underbar språkbehandling, gott syfte och många poäng, utöver själva rimmen i berättandet. Jag vill ge denna fyra korgar med allehanda julgodis, kanske kan du dela ut dessas innehåll under dina sjukbesök. Om man drabbas av andnöd medan man ringer till SOS alarm skall man be om ambulans för att man har smärtor i hjärtetrakten, dem får man för möjlig nonchalans och negligering. Den som ringer efter ambulans för hjärtbesvär blir nämligen hämtad på stört och behandlas sedan som ers majestät på hjärtavdelningen. Där kan de sedan snabbt diagnosticera spräckt mjälte, blindtarm eller beriberi... man är i de allra bästa av goda händer.
2011-12-02
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP