Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är bråda tider för dem som vill snacka med sin gud, gudar. Eller bara sprida litet reklam för 'gud', som funnes där blott en enda. Men då glömmer vi ju Gudrun (Skyman), guds egen morsa, som fått torka honom om munnen sedan urminnes tider.


Om du vill hänga med, blott ej med törnekronan på, på sned









Jag har aldrig gått in för att hänga
med andra på olika hak i stan
inte heller har jag dyrkat en snubbe
som hänger på ett kors
det tredje jag inte gjort har
varit att dyrka en kultur
som hyllar hakkorset.

Däremot kan jag tänka mig
att hänga med dem
som dyrkar solen och hakkorset
är ju egentligen det gamla solhjulet
vilket finns i olika versioner och som
var delvis hyllande av moder jord
dels moder sol och de andra gudarna.

När vi ändå är inne på att göra
reklam för olika gudar
låt oss inte glömma de nordiska gudarna
de romerska och inte minst de grekiska.
Det finns olika ställen att hänga på
för den som inte vill bära törnekronan.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 313 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-12-02 10:47



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Den här texten har av ett datorprogram blivit vald till 'uppmärksammade texter', tack datorn, det där gjorde du bra, jag har aldrig tyckt att det har funnits några speciellt 'perfekta' datorer och jag hade 'fel'
greit, jag som avskyr att ha 'fel'...
...aldrig får man vara riktigt glad...
2011-12-03

  Monika A Mirsch VIP
super Lodjuret - du skrev den!
2011-12-03

  Ewa-Britt Nilson VIP
Här finns Gudar
i stort som smått
alla tycks sin med
ha fått, intressant
skrivet nya tankar
Ditt skriveri
säkert har nått...
2011-12-03

  Jack E. Gladh VIP
Din underfundiga humor
är oslagbar. Gillar den
mycket. Fantasirikt o
fantasieggande skriftat.
2011-12-03

  lodjuret/seglare VIP
Nu är det ju inte Gudrun Schyman som åsyftas här utan fastmer guds riktiga morsa, Gudrun Skyman, Sky som i skyar eller möjligen skymning. Vem pappan var 'vete gudarna'.
2011-12-02

    ej medlem längre
wow. I must applaude.
2011-12-02

  Nanna X
fin modern mytologi med valfrihet för envar, som dessutom ger status åt Gudrun Schyman som gudamorsa, gillas!
2011-12-02

  Anders Nordlander VIP
vem gav dig inspirationen ???

Ska skriftat!
2011-12-02
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP