Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Everts persongalleri

Evert Bjölseth är huvudpersonen i ett antal historier skrivna av mig nalltuss.
Hans första lekkamrat var Kallesvenn som hans sociala syster Stella sammanförde honom med 1953.
Sedan efter att ha blivit osams började han leka med lillebrorn Eppesettan, och det namnet betyder egentligen "Express ettan" en ångbåt som då trafikerade Norrtälje .Den var något himmelskt fint i Eppesettans ögon.
Kallesvenn saknade charm dels som ett resultat av mammans beteende och dels av dåliga anlag .Hon brukade i speceriaffären högt säga att han som gömde sig bakom henne aldrig skulle bli gift, vilket i sin tur gick ut över Evert så att de alltså blev osams. Kallesvenn hade blivit så vresig att han slog sin mamma med byggklotsar.
I sin iver att själv bli gift ,kanske en hämnd mot Kallesvenn gifte sig Evert så småningom med en olyckskorp till kvinna som bara rökte drack och hade kontrollbehov hela tiden. Inte förrän han träffade Hella blev livet roligt för hon hade tur med sig. Synd bara att hon redan var lyckligt gift och Everts ålder snart skulle närma sig "bäst före datum".




Prosa av nalltuss
Läst 296 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-12-03 09:27



Bookmark and Share


  anita VIP
tusen tack för en rolig dikt........eller sann , men den är min favorit .
2011-12-07
  > Nästa text
< Föregående

nalltuss
nalltuss