Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sinnen

 

 

Med slutna ögon

mot det piskande regnet

förnimmer jag

de tunga vingslagen

från en flyende svan.

 

Andlighet.




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-12-04 08:28

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Djup och grundad känsla som innehåller mycket visdom och insikt när man genom en högst konkret naturupplevelse kan erfara en glimt av det outsägliga. Regn, slutna ögon och en svan i flykt. Kanske behövs det inte just så mycket mer än detta enda, enkla, som skärper sinnena, laddar själva existensen med närvaro och fyller människosjälen med begrundan. Här tycks det i alla fall som att upplevelsen är helt mättad och som att den för med sig någon form av vördnad. Livet finns, regnet finns, och man kan nästan känna det in på huden. Den här korta texten säger faktiskt väldigt mycket med bara några få väl valda strofer. Den lämnar mig som läsare i ett tillstånd av förundran, eftertanke och upphöjd meditativ stillhet när jag läser och tar del av de starkt meningsbärande orden.
2011-12-05

  walborg
Finstämt vackert
2011-12-04

  Minkki VIP
vilken djup gemenskap
2011-12-04

  Monika A Mirsch VIP
djupt befriande
2011-12-04
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP