Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag lånar Lasse Brandebys härliga ord som rubrik till denna fundering




Livet är det konstigaste jag varit med om

 

Det slår mig

plötsligt

att jag nu är

tjugoåtta är äldre

än min far var

då han

gick bort.


Om jag bara

avstår från att

stanna till framför

en lömskt placerad

spegel

känner jag mig

likafullt avsevärt

yngre än den minnnesbild

jag har av

den gubben.


Knepigt.

 




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 961 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-12-06 15:09

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
Fyndigt - tack.
2011-12-07

  Minkki VIP
hundra procent naturligt - ingen är väl så gammal som sin spegelbild??
En skön fundering, säkert lite vemodig också, över din fars tidiga död
2011-12-06

  Annie b'larsson VIP
"I was so much older then, I'm younger than that now".
Bob Dylan.
Visst är det himla konstigt.
2011-12-06

  Måna N. Berger
P.S. Dvs när jag tänker på hur hon var när hon var så gammal som jag är nu!
2011-12-06

  Måna N. Berger
Samma här! Och det får mig att förstå lite bättre varför min mamma var så himla envis..
2011-12-06
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP