Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frosseri är en av dödssynderna - det borde fattigdom också vara.




Dagsvers apropå fattigdom och frosseri

 

Han hade ej guld

han fick snatta sig fram.

Men så åkte han fast

och fick stå med sin skam

inför omvärldens dömande öga

vars förståelse var minst sagt föga

för rännstenens barn,

utan mor eller far

vars skulor från andra

var allt som fanns kvar

att ta med till den leriga, taklösa grop

där han hungrande somnade från alltihop.

 

 

Det är enkelt att yvas

för vacker moral

när man ej har en aning

om alla de kval

som följer med utanförskapet

som jämt stirrar döden i gapet.

I sådan miljö skapas

de frustrationer

som leder till blodiga

revolutioner.

Men fortsätt att gömma din välfyllda börs.

Så länge du önskar.

Så länge du törs.

 


 





Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 332 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-12-10 13:32

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Carl O Andersson
Tänkte först kommentera piggvarer, som är en av mina tidigare stora favoriter - Men, som vid den vidare läsningen av Din dikt, kom att fastna i halsen. Vi BORDE bättre dela med oss!
* * * * * *
Det är en skam på vår egen meny
att förekomst finnes som detta
En bedrövlig förnedringens skam förty
det finns nog så alla kan äta sig mätta.
2011-12-11

    ej medlem längre
Jag verkligen älskar dina texter. Särskilt är jag imponerad över din förmåga till att skriva dagsvers. Det här var ju dock en mer allmänt gällande text, men så kan ju dagsversen också vara.
Jag blev i alla fall inspirerad till att skriva en egen liten poetisk deckargåta angående nobelmiddagen när jag läste din text =)
2011-12-10

  Järnkatten
Urstarkt, foten i marken, mycket bra!
2011-12-10

  Ninananonia VIP
Håller med Jole :) Bra!
2011-12-10

    ej medlem längre
Kort sagt: Fantastiskt bra!
2011-12-10
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP