Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Polisen kollar nykterheten hela nästa vecka. Se där ett bra skäl för denna repris!




Tomten är full


Tomten är full av kärlek till barnen  

och tomten är full av känsla för skarnen

ja, tomten är full av julfridens bud

och glömmer, i misshugg, alla förbud

som just i december så retligt förenar

vanliga bilar med selade renar

som framförs av män som sedan advent

har slarvat en smula med sina procent.

Nu i arresten, i vinter så kulen

tomten får ångerfull tillbringa julen.

Småbarnen sitter vid granen så rart

och frågar sin mor: "Kommer pappa snart?"




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-12-11 17:12

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
tänkvärt och en fin text som borde spridas
2011-12-11

  lodjuret/seglare VIP
Min pappa gick aldrig ut för att köpa tidningen på julafton. Faktum är att han inte ens kom 'hem' till jul, inte till 'familjens jul' i vilket fall. Kanske var han i full färd med att vara ensam eller 'på hemlig ort'. En del pappor tomtar omkring i verkligheten utan att få träffa sina barn även fast de gärna vill. Man kan tänka på just dem i jul och kanske litet till. Texten känns tragisk med tanke på alla dessa rattonyktra som sätter in bara sig själva och familjens liv och möjliga framtid på spel utan även en massa människor ute i trafiken som aldrig skulle drömma om att ta sig en färdknäpp, hellre då fälla en eller annan tår. Polisen kollar nykterheten hos folk som har eller inte har körkort, om de blott färdas i trafiken och sitter bakom ratten. Men folk som är hemma och super, dem kollar man upp bara om de (polisen) känner sig riktigt 'kallade'.
2011-12-11

    ej medlem längre
Tragikomisk.Tomten borde hålla sig till must.
2011-12-11

  Kungsfågeln
Viktig text.. allt för många barn får bittert erfara avsaknaden av en vit jul...
2011-12-11
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP