Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Irmeline funderar




Lucia


 

Mörkret pressar hårt mot rutan,

kylan ritar rimfroststjärnor

tusentals Luciatärnor

vill ej vara vintern utan.


Natten går de tunga fjäten,

Staffan vattnar sin fålar

bleklagd måne sprider strålar

över torp och herresäten.


Barnaögon muntert tindra

lyckliga, förväntansfulla.

Far och mor är redan fulla

det kan ej ens tomten hindra.


Helgens glada sällskapsdanser

och välkända melodier

skuggas svårt av tragedier,

av polis och ambulanser.


Blåa ögon, bittra tårar.

Ingen vill att det skall hända,

men vi själva är de enda

som en lycklig jul försvårar.


Finns det några snälla barn

undrar tomten med en fråga

som han kanske borde våga

rikta blott till vuxna skarn?


Irmeline önskar alla

en stämningsfull Luciadag





Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 1734 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-12-12 06:53

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
Tack Du kloka reflekterande Irmeline som ofta kommer med klokheter vid dylika festliga sammanhang som riskerar att spåra ur i gränslöshet.
2011-12-12

  Larz Gustafsson VIP
Jul och Lucia kan aldrig vara lyckliga tilldragelser. De har sin upprinnelse i ondska.
2011-12-12
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP