Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Traditionellt besök i arkivet




Irmelines Julbetraktelse

 

Nu tändas tusen juleljus

och droppar på den sidenblus

 som håller vår Lucia varm

och täcker hennes unga barm.

 

Nu prasslas det med julpaket

och det är ingen hemlighet

att handeln ej behöver vård

för att nå nya säljrekord.

 

Nu trängs folk i Systemets kö

och månget barn vill bara dö

som minns hur förra årets jul

kan kallas allting utom kul.

 

I flertalet polisdistrikt

finns folk som bävar för sin plikt

att utkvittera extra sold

för utredning av kvinnovåld. 

 

Nu ser vi ofta tiggare

och många uteliggare

som ser på julen som ett hån

och önskar sig långt härifrån.

 

Du som har hjärta. Du som törs.

Se noga i din fyllda börs

och sänd en liten skärv till dem

som ej får njuta i ett hem. 

 

Må helgen ge oss alla frid

och skona oss från nöd och strid

och må vi känna ödmjukhet

var gång vi öppnar ett paket.  

 

Irmeline önskar alla

en verkligt God Julhelg och

ett Hoppfullt Nytt År




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 605 gånger och applåderad av 10 personer
Utvald text
Publicerad 2011-12-21 11:02

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Carl O Andersson
Det finns för lite av ÄKTA människokärlek.
För mycket av:
"Friade du till flickan av kärlek, eller till hennes pengar"?
"Av kärlek förstås - Till hennes pengar".
2011-12-22

  Carl O Andersson
Hörsammat Din ädla uppmaning.
Man kan inte glädjas, om man själv inte försökt, även om bara en droppe i misärhavet, hjälpa de arma.
En Verkligt God, Rofylld Jul till Alla!
2011-12-22

  lodjuret/seglare VIP
En underbar samt även välskriven text. Ja, låt oss var och en i handling tala, istället för att blott låta tyckasyndomgråten skvala.
2011-12-22

  Järnkatten
Sant, sant, sant, applåder!
2011-12-21

    Bodil Sandberg
I sanning varje rad du präntat ner
sanningen till sägandes ger !varm applåd!
2011-12-21

  Yrre VIP
En tänkvärd och mucket bra julhälsning. Hälsa tillbaka till Irmelin!!
2011-12-21

  Daniel_78 VIP
En nära och talande julhälsning. Som ett bra alternativ till en ibland uttjatad Rudbergs Tomte.
2011-12-21
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP