Årstidsbetingad repris

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Årstidsbetingad repris




Glädjedödaren


 

Koppla hunden! Skydda katten!

För nu nalkas nyårsnatten.

Himlen korsas av raketer.

Stjärnfall, bomber, läskigheter

 som kan skrämma djur från vettet.

Kan det vara  rätta sättet

 att slå vakt om vår natur?

Män'skan är ett konstigt djur!

Jobbar på sin självutplåning

till min ohöljda förvåning.

 Sprängda lemmar, ögonskador, 

blixtbränder i torra lador.

 Nyårsljuden som nu gälla

är en tveksam glädjekälla

och kan därtill sätta skjuss

på en livslång tinnitus.




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-12-27 10:04

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Minkki VIP
vältajmad, välformulerad - hur annars, när det är anakreon som skriver?
2011-12-31

  Carl O Andersson
Bravo herrn - Rolig, tänkvärd som melodiskt flyter fram.
2011-12-28

    ej medlem längre
Mkt bra,har aldrig hajat vitsen med smällare och raketer,har de inget medlidande med de vettskrämda djuren?
2011-12-27
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP