Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett urval kommentarer till händelser som präglat år 2011




2011 i Backspegeln

 

Arabvåren i sydöst

övergick tyvärr i höst,

 

Berlusconi tog farväl

av ett antal goda skäl.

 

Chocknyheter om Carema

var ett obehagligt tema.

 

Dagmar kom med en orkan,

skador kräver flerårsplan.

 

Eurokrisen, kära du,

är långt ifrån slut, ännu.

 

Fidel Castro, sjuk och svag

saknar nog all makt idag.

 

Göteborgs så Goa Gubbar

tycks va mutbenägna snubbar.

 

Hamas lovar icke-våld

på det blir man gärna såld..

 

 

I Irak, vem kan se ljusa

tider komma efter Usa?

 

Juholts smekmånad blev kort

undrar när han röstas bort?

 

Kadafi till sist hanns upp

av en missbelåten trupp.

 

Luxemburg, som du nog vet

står för eko-brottslighet,

 

Mubarak numera får

skåda rätten från en bår.

 

Netanyahu, tycks det mig,

söker inte fred, men krig.

 

Osäkert tycks valets drama

bli för president Obama.

 

Putin tycks nu sakna koll

greppet om hans folk är noll.

 

Qatar är ett emirat

styrt av stenrik potentat.

 

Reinfeldt sitter på sin tron

tandlös vår opposition.

 

SAAB, berövad Mullers glöd

nalkas nog sin bittra död.

 

Tsunamin vid Japans kust

blev en mångmiljardförlust'

 

Usama Bin Ladins död

blev ett Pressens levebröd.

 

Vaclav Havel, fredspoet

gick ur tiden. Vart? Vem vet.

 

X står ofta, det är känt

för en okänd komponent.

 

Yemen, illa utsatt land

kan snart stå i våldsam brand.

 

Zlatan, årets julklappsbok

verkar något efterklok.

 

Åkessons demagogi

tycks man aldrig få bli fri.

 

Äntligt kunde så Expressen

göra Kungen riktigt lessen.

 

Önskar att allt inte går

lika illa nästa år!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 147 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-12-31 10:31

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Minkki VIP
vilken bravad - skriva slik årskavalkad! Tack för texten!!
2012-01-01

  walborg
Skickligt och trevligt att läsa!
2012-01-01

    ej medlem längre
Hade jag haft en aning om att du skulle skriva en förtätad uppsummering av 2011-hade jag sluppit läsa dagens journalisters näringsfattiga bevakningar av de teman du tar upp!

Lysande text eller Anakreonisk-vilket ju är synonymer!
2011-12-31

  limerick
Av denna din årskrönika
fullt i klass med TV 2:s
vi eftertankens kranka
blekhet här bestås!
2011-12-31

  Stefan Viljehammar
Så finurligt.
2011-12-31
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP