Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kan man skämta med allt? Den eviga frågan. Tidelag var förbjudet i svensk lag till 1944. Nu är en ny lag aktuell.




8/1: Namnsdagslimerick till Erland

 

 

När fiskaren Erland på Tjörn

som påstods ha lägrat en örn

enligt envisa rykten

sa: "Jag gjorde't i flykten!"

hans trovärdighet fick en törn.

 

 

 




Bunden vers (Limerick) av © anakreon VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-01-08 09:50

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Den kvinna som 'sist' uttalade sig i frågan, minister eller vad hon var, sade ju något om att djuret 'inte tycks lida av behandlingen. Så är det nog även när hundar blir utnyttjade, av såväl kvinnor som män. För tidelag är ju inte begränsat till män även om en del kvinnor och män fått för sig det, kanske för att de inte testat själva. Jag försöker säga att bara för att man inte kan fråga djuret om lov så är det väl som att våldta ett barn som inte kan säga ifrån. Så länge man inte kan veta om svaret på frågan är 'ja' så bör man nog låta bli och låta 'förnuftet' segra. Men att skriva, sjunga, skämta om företeelsen tidelag är hittills inte olagligt vad jag vet. Däremot vore det nog osmakligt att skämta om våldtäkt, oavsett vem offret för gärningen är.
2012-01-08
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP