Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag inspirerades till den här av en poet här inne. Jag vill ogärna som hänga ut poetens namn här så jag kallar henne helt enkelt för Else-May Gertrudén. Man skall ju inte i onödan berätta vilka som har varit som förebilder för en i livet (min bror) heller


Där i äpplets inre sker förändringen, livets själva kärna, förruttnelsen








De flesta önskar sig nog säkert
något 'mera', nästan vad som helst
som är en 'förändring'. Ändå blir de

inte nöjda när det sker en förändring.
Om det så bara är att solen bryter
fram ur molnen efter trenne dagar

av mulet. Visst blir man glad över att
vädret blir 'bättre', men det blir det ju
förr eller senare av sig självt, utan egen

påverkan. Det är nog just där ägget ligger.
Eller äpplet, om man så vill. Ett ägg
biter man ju bara i om det först är kokt

och skalat. Ett äpple kokar bäst i ugnen
i sin kluvenhet, med socker, kanel och
en liten bit fett på. Smör eller margarin.




Fri vers (Prosapoesi) av lodjuret/seglare VIP
Läst 406 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-01-21 15:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP