Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gruppterapi

Sidor som bläddras fram och tillbaka
I böckerna som sägs kunna rädda våra liv
Jag stirrar på min sko
Och försöker hänga med i vad den gråa tanten säger
Men istället börjar jag fundera på filmen jag såg igår
Och vilka kläder jag ska ha på mig i helgen
Om jag kanske skulle måla klart den där tavlan ikväll

Plötsligt är det tyst i rummet
Jag vänder motvilligt upp blicken mot gråtanten
Som sitter och väntar på att jag ska svara
På frågan jag inte hörde
Men antagligen hört tidigare
Under mina år i vita rum
Med intetsägande tavlor
Och halvtomma näsdukspaket

Gråtanten ger upp och tittar på någon annan
Någon av dem som faktiskt orkar svara
Jag återgår till mitt intensiva stirrande på skon
Men ser inte längre en sko
Utan en köttätande växt

Gråa tanten slänger en blick på klockan
Och lägger ifrån sig sin penna
Sen säger hon, som ska rädda våra liv
Att om vi vill så kan vi ta en rökpaus




Övriga genrer av Ritzu
Läst 357 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-01-19 23:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ritzu
Ritzu