Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"varför jag inte tror" av gunnar hilén, inspirerade till kommentaren. Själv har jag förstås en alldeles egen tro och övertygelse. Vilken utgår ifrån att jag är en unik och som alldeles underbar människa, oavsett jag sover eller just har vaknat.


Kritik på en text (736) om troendets estetik








Det finns två sorters troende människor.
Den första sorten är den vilkens världsbild rubbas om det finns folk som inte låter sig övertygas om att de bör tro.
Den andra sorten är den vilken accepterar att andra inte har samma inställning till livet och dem kan man umgås med utan att de chockeras av att man har en personlig inställning till livet.
Dessa människor försöker inte heller pådyvla andra sin tro.
Sedan finns det de vilka säger sig tro för att det finns något att vinna på att säga sig ha en tro, exempelvis för att de vill ha ett jobb som präst, diakon etc.
Det kan också handla om att de vill kunna ta del av en gemenskap, som om de är en del av den, kan erhålla fördelar som de vore utestängda från i annat fall.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-01-25 14:50



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Nej, den får allt stå kvar
här på poeters whiteboard. Fortsätt här läsa eller gå ut och skida snowboard.
2012-01-26

  Nanna X
jamen ta bort min underbara kommentar då om du inte vill ha den.
2012-01-25

  lodjuret/seglare VIP
Nu är det ju inte ingressen man skall kommentera utan själva den text som står att läsa under titlen, vännen.
2012-01-25

  Nanna X
jomenvisst är du en alldeles underbar människa!
2012-01-25
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP