Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det är den sista dagen nu

 

 

 

 

det är den sista dagen nu
om inte om vore en (risk-)faktor

det är som flera vintrar samtidigt

 

det är den mellersta dagen nu
mellan fastan och gallret

draget är obscent kallt
vinterdörren står öppen och balkongen är snövit

jag fiskar upp solen ur Arvidsjaursjön

 

har du sett vad den första dagen är långsam
och liksom hakar i de andra

det är så, men ingenting förändras
jag har en bror som är en plogbil

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 275 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-02-03 07:58



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
Så allvarlig och tungsint ödestext, men så kommer sista raden och spritter till där, med brorsan som är en plogbil!Suveränt!
2012-02-06

  Larz Gustafsson VIP
Ja, om det vore så väl att det var den yttersta dagen!
2012-02-06

  Börje Larsson
gillar formuleringen "mellan fastan och gallret". mycket bra!
2012-02-03

  Anya VIP
Jag vill också fiska solen ur sjön. vacker bild!
2012-02-03

  lodjuret/seglare VIP
Det är alls inte konstigt att människan behöver såväl piska som morot
2012-02-03

  Nanna X
en helt underbart personlig tidsuppfattning!
2012-02-03

    ej medlem längre
nu är det sagt och vi lyssnar med vinterröken yrande ur våra öppna munnar. tack!
2012-02-03

  Yrre VIP
Berör. Fastnar lite extra för språkvalet och liknelserna och vilka bilder de ger mig.
2012-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP