Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kebnekaise

 

 

 

 

om jag skulle berätta allt

skulle du ändå inte kunna veta
att jag ingenting utelämnat

hemligheter, gravar och krokusar
som gömts i snö -

fröets korståg mot frusna nätter
fortgår i det tysta

medan snöovädret 

fortfarande begraver Kebnekaise
i klorvit dimma

mitt hopp står

till mänskligheten
till mänsklighetens tillskyndare

till helgonet som spetsats på en påle

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2012-02-06 11:02



Bookmark and Share


    Jane S VIP
You read my lips:)
2012-02-07

  anits VIP
Mycket fängslande skrivet om naturen
och människor
2012-02-06

  Ingela Svenson VIP
Så kall är dimman, klorvit, vilken skrämmande metafor, - tät, oigenomtränglig och illaluktande, men jorden kämpar mot kylan för sin överlevnad, oförtröttligt! Vilken känsla!
2012-02-06

  Larz Gustafsson VIP
Bandet med samma namn var superbt.

Några illusioner om mänskligheten hyser jag INTE.
2012-02-06

  Börje Larsson
Suverän.....
2012-02-06

    ej medlem längre
Naturen och människorna som kämpar för att överleva i dess kraftfulla element utan att förstöra fröets kraft, grunden i livet...
Lite sådana tankar väcker denna fina text.
2012-02-06

    ej medlem längre
men åh. du är ju så skicklig. jag förstår inte hur du kan vara så produktiv och varje gång leverera.
2012-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP