Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drottninggatan

 

 

 

 

Drottninggatan ligger kvar
som ett tankestreck genom city
malmgårdarna är förvandlade till hem
hemmen är förvandlade till montrar

Ladugårdslandet är bebyggt och bebott
facklorna är släckta, slängda, memorabilia

skriver du något nuförtiden -

Karlaplan är kvar
Jag stod stilla i en timma
då havret hade skördats
tänkte på Ryssland

Jag föll i sömn
som en hund

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-02-09 09:14



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
man vandrar inåt, elelr bakllänges i tid med denna poet, en snöig afton, och längtan ledsagar. HUr komemr det sig att man alltid vill vara annorstädes? I tid och rum, kanske får man möta herr Strindberg på promenad då, där på drottninggatan...Vackert, i sanning!
2012-02-10

  LassO
kanske ett tips för kungen, när han ska flanera? Ja om inte han har Lettman som ledsagare... ;=) mysig text dock
2012-02-09

  anits VIP
Mycket bra skrivet
2012-02-09

  Larz Gustafsson VIP
Är det inte Strindberg som är ute och går?

"Och tankarna dom tar mig hem till Leningrad igen..."
2012-02-09

  lodjuret/seglare VIP
Stockholm i ditt hjärta
långt från färger som var bjärta
minner om tider som blott kartan visar
höjer dina ord som platser prisar
kanske talar ock som Märta
2012-02-09

  walborg
Associationsrikt att läsa
2012-02-09

  Anya VIP
Strindberganda på hög nivå.
2012-02-09

  Nanna X
å, det är så vackert!
vackra fakta
2012-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP