Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KLASS ETT ÖSTANÅSKOLAN ÄLVKARLEBY 1968

 

högt däruppe fanns kosmonauterna

nedanför fanns vi

hemstickade och snaggade på ett

klassfotografi

hösttermin, det var -68

omvälvningsepok

barnprogrammen som kom från stater med

slaviska språk

 

tommy drunknade, fröken flyttade

till en annan ort

jag fick halsfluss och läste böcker

om allt som pippi gjort

fick ett skrivbord i päronträ och ett

ljusblått lånekort

nu är östanåskolan riven och

allt har gått så fort

 

LARZ GUSTAFSSON 9/2 2012




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 1689 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-02-10 04:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ett bildligt stycke som får läsaren att uppleva historia
Konstnärligt och rakt skrivet
2020-12-28

  Larz Gustafsson VIP
I somras fick jag veta att Tommy egentligen hette Lars och att han tog sitt liv, sju år gammal på grund av att han blev misshandlad av sin far, som var alkoholist. Ni vet, en sådan som det alltid ska gullas och daltas med.
2019-10-31

  Språk, hjärna!
Jag tycker om sådan här vardagsrealism. Dina dikter är bland de bästa jag läst på denna sida!
2018-03-05

  anits VIP
Så fint skrivet om om att
gå i första klass
2012-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP