Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en dåres gissning

 

 

 

 


Jag minns stenstadens paradgata.
Dit vill jag tillbaka.
Jag tänker, att livet bara är en dåres gissning.

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-02-20 10:31



Bookmark and Share


  anits VIP
Så kan det vara och kännas
2012-02-22

  Anya VIP
Så kan det vara. Bra! gillar mycket!
2012-02-21

  Ingela Svenson VIP
Flyktar lätt, och VIPS så är vi i Paris! Härligt!
2012-02-20

    ej medlem längre
Oj...Såg att du hade ändrat i både diktens titel och dess innehåll precis när jag nyss satt och skrev min kommentar...Därför kan denna verka lite ovidkommande och märklig, så du får själv välja om du vill ha den kvar...
2012-02-20

    ej medlem längre
Låter som de drömda gatorna i en stenlagd stad, det här, där man med små, små myrsteg återtar kontrollen över sina minnen och sakta börjar att trassla ut det förflutna. En dåres gissning? Ja, kanske är livet inte mer än detta. En slumpmässig samling av sagor och händelser som man sedan försöker att forma till en helhet för att bygga något som liknar en tillvaro. Lite grann så känns den här texten som en uppgörelse med en blick som visat sig ha varit avgörande, men som man i efterhand och med facit i hand stilla och aningen ångerfullt tänker att man aldrig ens borde ha mött. Fast tyvärr så är det ju så sällan man ser vart spåren leder innan man har vandrat en bit på vägen, och ibland så behöver man även stanna till, retirera en smula och försöka att bringa någon slags klarhet i exakt vad det egentligen var som hände, allt för att vinna greppet om historien och därmed också över sitt nu. Ett tillstånd av förvirring där man just har börjat att nysta i trådarna. Ungefär så uppfattar jag känslan bakom den här texten. Som en tillbakagång till den upplevelse av ordning som infinner sig när man gradvis återfår kommandot över sitt liv.
2012-02-20

  Larz Gustafsson VIP
Adam & dom...
2012-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP