Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Strindbergs-lampa

 

 

 

 

köpte ett hus på en kulle
ett hus med rum och kök och garderob

köpte en kulle med en gruvgång
till mästarens gravkammare

där står en grön bordslampa
en Strindbergs-lampa

med glasskärm och djävular i ljuset
som malar med vingar av pergament

 

skriv i svett och blod
skriv i lampans krets
skriv en krets av vänner i förtidig grav

tag dem med dig dit du går

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-02-26 13:02



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket fint skrivet
i Strindbergs spår
2012-02-26

  Peter Olausson VIP
facinerande vandring i mästarens fotspår!
2012-02-26

  LenaJohansson VIP
mkt bra
2012-02-26

  Larz Gustafsson VIP
Ett "s" till och det hade blivit Siri von E-SS-en...
Strindbergsslampa.
2012-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP