Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt som kom till för många år sedan efter att jag i fyra års tid varit kär i en flicka som absolut inte ville befatta sig med en så missanpassad figur som jag. Jag tckte den skulle vara med här!


Elegi över den olyckliga kärleken.

Förbannad vare dig kärlek,
förbannad vare dig,
du fick mig att älska en flicka,
som inte älskade mig.

Förbannad vare mig själv,
som såg mer än höfter och hull,
jag sitter och sörjer en flicka,
när hela världen är full.

Ingen mening att klaga,
det hjälper inte ändå.
Jag får bittert sörja,
att det aldrig blev vi två.

Du, bror som går uti kval,
låt dig inte i sorgen bli.
Skatta dig istället lycklig,
ty du är ju faktiskt fri.




Fri vers av tobbä
Läst 552 gånger
Publicerad 2006-01-25 13:55



Bookmark and Share


  Anna-Mia B
Ser att även du förbannat någon :-(
Ogillar det men gillar det du skrivit....
Och det enda man kan är ju att gå vidare...om än något skadad.
2012-08-09

  Sibirisk_Tiger
Denna texten älskar jag! Helt underbar! <3
2006-02-19

  Spader Dam
Än en gång har du gjort det!

"jag sitter och sörjer en flicka,
när hela världen är full."

klockrent, fast byt ut flicka mot pojke i min sits men ändå..;)
kanonbra grabben!
2006-01-25

    Bodil Sandberg
Inte en enda kommentar!!!!!Det är ju sanslöst ofattbart!!!Det här är ju en underbar visa....ja för det går ju onekligen att sjunga den...mycket mycket bra...
2006-01-25
  > Nästa text
< Föregående

tobbä
tobbä