Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidig vår

 

Såg en skata tvätta magen

i den halvt istäckta pölen

fjäderskrudens täta yta

tycktes full av svarta loppor.

 

Flög till grannens rönn i solen

slog sig ned på högsta grenen

plockade sin dräkt med omsorg

parasiterna blev färre.

 

Djungelns lag vid karga kusten

gäller äta eller ätas

Innanför mitt dubbelfönster

skådar jag i skenbar trygghet.

 

Skata, du som hälsar våren

med din idogt djupa tvagning

tack för årstidens signaler

och för bud om ljusa tider!

 

 




Bunden vers av © anakreon VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-03-09 10:57

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Tjusiga raderna här
båd nöjsamhet och glädje bär
en applåd för poeten du är!
2012-03-09

  walborg
.. "skenbar trygghet" - alltid innehåll och poäng och klar iakttagelse med varmt hjärta
2012-03-09
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP