Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SYNTES

vi möts och vi ler

och vi talar när vi ses

men tes och antites

kan aldrig bli syntes

vi möts och vi skiljs

ingen grund att bygga på

för tes och antites

är åtskilda ändå

 

 

 

varför heter det "kommun"?

vi har inte allt gemensamt

du är hal och opportun

men i längden blir det ensamt

folkhemstanken var en myt

det fanns alltid arbetslösa

alltid samma slags dispyt:

vem ska spara? vem får slösa?

 

 

 

du späker din kropp

det är fasta och askes

men tes och antites

kan aldrig bli syntes

din rättrådighet

är en slug mentalitet

men tes och antites

ger ingen kampenhet

 

 

 

 

i ett flerpartisystem

dränks din röst i någon urna

i ett enpartisystem

har dess innehåll fått surna

är det inramningen som

är det absolut primära?

och som avgör vilket som

är det revolutionära?

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    18/3 2012




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-03-18 12:46



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket bra skrivet,
tänkvärda rader
2012-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP