Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Strauss från dussintalet



Jag lyssnar på Bach
på Mozartdagen
vägrar inordna mig i
Hupp two three four
stöveltrampets
jublande skara


Du lagade mat med Bruckners
hårda saltnypor
utan olivoljans smäktande toner


och sa det givna att Mozart var ett geni


Du röt in mig i
stöveltrampets
potatisskara
Hupp two three four


där jag äter ris
Lauren Bacall
fem böckerna
trädgårdstomtar


och Strauss från dussintalet


Varför bestämmer DU att ett dussin är tolv
när vi är tretton till bordet?


Pappa visslade Beethovens femma
till maten kryddad med Andrews Sisters


Jag tycker fortfarande om Rom och Cola




Fri vers av Lady Macbeth
Läst 255 gånger
Publicerad 2006-01-27 16:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lady Macbeth