Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
'Sånt är livet' är en sång som är två. Den ena sjungs kanske av Anita Lindblom. Den andra sjungs av Niklas Strömstedt. Dessa båda sånger har olika innehåll, men båda är värda att höra sjungas. Jag tänker hellre på dessa två än på krig, medaljer.


En helt annan sak, sport eller lek på allvar, är förstås...







En annan sak
jag tycker är
litet löjlig, det

känns konstigt att
man kan få
medaljer även i

sporten 'krig'. Även
om förstås fotboll
ishockey, rugby och

många sporter är
en sorts civiliserat
alternativ till krig.

I krig är
domarna de vilka
segrar och de

som döms är
då oftast förlorarna.
Sånt är livet.




Fri vers (Fri form) av lodjuret/seglare VIP
Läst 447 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-04-13 09:46



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
”Green hat games ”kavla ärmen till Chezarens dräkt och start…?
2012-04-13

  lodjuret/seglare VIP
Jag menar här främst de 'mindre krig' som utspelats och utspelas på arenor världen över. Så små att vi knappt vet att de finns, inte förrän efteråt. Som masssakrer och kortare skärmystlingar. De, historiskt sett, mest väldokumenterade sporterna hade man djur och gladiatorer till och dessa massakrer kallades spel, skådespel. Det var innan kritikerna gick till teatern och biosalongen för att ta sig igenom föreställningen i mer eller mindre halvsovande tillstånd, eftersom sådana har en viss vana av att börja festa redan dagen innan de går till jobbet.
2012-04-13

  Mats Henricson
Håller inte helt med dig (även om jag anar en viss ironi i det du skriver..), boxning, "Marshall Arts" , kickboxning ,wrestling och de mest extrema karategrenarna , dessa befinner sig i "gränslandet", men bollsporterna är något helt annat.....
2012-04-13
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP