Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Under natten har ännu en tänkvärd anekdot från Maria i New York.<br>


Maria om plastikkirurgi

En kvinna strax över femtio år drabbades av en hjärtattack och fördes till sjukhus. Under operationen hade hon en upplevelse av guds närhet och frågade honom om hennes tid var ute. "Inte alls", svarade denne och bläddrade i en jättelik liggare. "Du har faktiskt fyrtiotre år, två månader och åtta dagar kvar!"

Så under tillfrisknandet bestämde kvinnan sig för att passa på att göra en ansiktslyftning, en fettsugning, en bröstoperation och en liten uppstramning av huden kring bålen. Sjukhusets frisör gav henne en ny, ungdomlig frisyr och tandläkaren gjorde hennes tänder kritvita. Sålunda förberedd inför sitt långa liv lämnade hon sjukhuset och när hon klev ut på gatan mitt framför en utryckande ambulans skadades hon så illa att hon dog på fläcken.

Föga förvånande var hon ganska sur när hon kom upp till himlen. "Jag trodde du sa att jag hade drygt fyrtio år kvar", sa hon till Gud, "men ändå kastade du ut mig framför den där jäkla ambulansen!"

Och fick svaret: "Ajaj, då! Jag kände inte igen dig."




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-04-24 07:16

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Till och med Gud kan bli bedragen av skenet! :)
2012-04-24

  lodjuret/seglare VIP
Där ser man vad en fettsugning och plastikkirurgi kan ställa till med. Hade hon blott avstått en av dessa operationer hade hon förstås överlevt till en annan dag. För övrigt är är det precis lika farligt att promenera i New York som i York. Hade detta utspelat sig i Göteborg hade hon absolut inte kunnat bli överkörd av en amerikansk ambulans på amerikansk mark, det är då ett som är säkert. I Venezuela, som är en del av amerika, är det svårt att föreställa sig vad som skulle ha kunnat utspela sig i Göteborg. Där vet man knappt ens att staden finns. Att segelfartyget Göteborg finns torde dock vara mera känt.
2012-04-24

  limerick
Haikukommentar

Inte ens på Gud

kan man tydligen lita

i morgonrusning
2012-04-24

    ej medlem längre
Totalt oförutsett som det är i livet stundom.
2012-04-24

  Carl O Andersson
Ja livet är verkligen kort, men om man skall dö ung, skall man elst dö så sent som möjligt.
Så bör man nof också ha Mahatma Gandhis or i tankarna:
"Lär som om du skulle leva för evigt. Lev som om du skulle dö i morgon".
2012-04-24
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP