Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ungefär i den här stilen skrev jag i tonåren. Ibland är det skönt att återanvända ett skrivsätt som var en början till ett ständigt skrivande i mer vuxna år. Jag hittade ingen bild på en bäck, varför du får nöja dig med en vintrig bild här.


Smältvatten







Bäcken som nyss låg helt vit
övertäckt av snö och is
ligger nu vaken
likt en björn i sitt ide

smältvatten rinner till
får bäcken att svälla
som av stolthet över
att vara en del av våren

vatten droppar från växter
trädgrenar böjer sig
som för att dricka
sig otörstiga av vattnet

rännilar av vatten
söker sig vägar utför
bildar ett tidens förlopp
där solens värme bränner

i glittret och blänket
anas våren, anas livet
där rör sig vattnet
strömmar fram mellan stenar




Fri vers (Fri form) av lodjuret/seglare VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-04-25 09:28



Bookmark and Share


  limerick
Redan då poet, alltså en tvättäkta poet, troligen av födsel och ohejdad vana. Keep up Your good work!
Hälsar limerick
2012-04-26

  © anakreon VIP
"Till flydda tider återgår
min tanke än så gärna..."
(J L Runeberg som väl själv
var ung en gång.
Calle applåderar
dikt och ungdom
2012-04-25

  Silverstripe
Roligt att se spåren av din penna, av dina tankar, även i den här formen! En vänlig text, som jag känner.
2012-04-25
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP