Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag sörjer min vän Döden



Jag saknar min närmaste vän
Döden
Vi har vandrat tillsammans
så länge nu att jag vant mig
vid hans ständiga krumbukter


Vi busade aldrig
byggde inga trähus
eller kojor


men vi lekte kurragömma


Jag visste aldrig
när han skulle titta fram
eller hitta mig
bakom det där trädet
där jag försökte gömma
mina känslor


Vi balanserade högt i det blå
under ständiga applåder
från knivseggens starka sken
Vi slängde oss ut i tomma intet
utan löften
utan fisknät
krokade vi ihop
med hopp om en gemensam framtid


Jag saknar min närmaste vän
Döden
Vi har vandrat tillsammans
så länge nu att han vant sig
vid mina ständiga krumbukter


Döden
som så länge varit det enda beständiga
och säkra i mitt liv
är borta




Fri vers av Lady Macbeth
Läst 309 gånger
Publicerad 2006-01-30 18:07



Bookmark and Share


    Regina E
Fint och insiktsfullt skrivet om mörka, nästan tabubelagda känslor. Träffsäkert bildspråk med krumbukter och kurragömma etc (döden som gäckar). Du skriver så man förstår ...
2006-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Lady Macbeth