Hommage, förstås, till CMB.

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hommage, förstås, till CMB.




Den Gyldene Timmen




Med lyckligt rus i nattens sena timmar

tror jag, min själ, att allt är guld som glimmar.

Då händer det att någon säger. "Fåne!

Det där är inte guld det är en måne!

 

Men jag är nöjd när saligt jag förnimmer

hur månens guld tar formen av ett skimmer

vars milda prakt jag åter njuta får.

Var hälsad måne! Klang min bror! Gutår!




 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-05-03 07:14

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Minkki VIP
vacker = hänförande bild, fin text
2012-05-06

  Annie b'larsson VIP
Det är "någon" som är en fåne...du, Calle, är poeten.
2012-05-03

    Bodil Sandberg
den här är så fin.
en stund att med månen blid
tala lite och en skål därvid
tack maistro för läsning !
applåder!!
2012-05-03

  walborg
PS. Romantiker är Ni båda!!!
2012-05-03

  walborg
Poeten Calle är personligare än poeten CMB - roligare och med en härlig självironi som väcker massor av sympati och egen inlevelse.
2012-05-03
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP