Hommage till entreprenören Gunnar Björklund i Göteborg vars livsinställning är "Tid har vi alltid, frågan är vad vi gör med den".

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hommage till entreprenören Gunnar Björklund i Göteborg vars livsinställning är "Tid har vi alltid, frågan är vad vi gör med den".




Jag har alltid tid!


"Jag träffar ofta människor som säger

att de inte har tid.

Det förstår jag inte.

Jag har alltid tid!

 

I det ögonblick jag föddes fick jag

av en generös försyn mitt livs första timme.

Därefter fick jag en till, och en till och en till

och så har det fortsatt under hela mitt långa liv.


En helt ny och oförbrukad timma har

jag ständigt fått efter den förbrukade

som jag just lagt bakom mig.

 

Men!

Jag inser naturligtvis att det kommer en dag

då jag inte får några fler timmar.

 

Men det fina är ju, att då behöver jag dem inte längre."

 




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-05-03 10:28

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Maria T
Skapelsen är
omtänksam
2012-05-06

  Carl O Andersson
Se mitt svar i dikte av 5/5-12
2012-05-05

  Monika A Mirsch VIP
Jag suckar i tidlös glädje!
2012-05-05

  Minkki VIP
en välkommen tanke, tack!
2012-05-04

  Annie b'larsson VIP
Det här var verkligen en genialisk reflektion.
Tycker mycket om dina rader om tid.
2012-05-04

  Måna N. Berger
"Han som skapade tiden gjorde tillräckligt mycket av den" säger irländarna!
2012-05-03

    ej medlem längre
Perfekt mannen!
2012-05-03
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP