Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag har aldrig knutit en fluga, men så är jag inte mycket för att fiska heller, vare sig från en bro eller på ett finare dansgolv.


Något litet om våld XII






Det enda jag dödar är småkryp.
Det vill säga insekter.
Djur dödar jag bara indirekt genom att äta köttet.
Jag vill inte veta vad en köttsoppa har varit innan den blev en oxpytt.
Jag vet att man inte kan veta om man själv skulle döda, innan man befinner sig i en given situation.
Kanske för att rädda sig själv, sin familj eller en vän.
Å andra sidan kanske man skulle rädda en perfekt främling om situationen såg ut på ett visst sätt.
Från brand, bråk, drunkning eller på andra sätt.
Jag är själv en sådan klåpare att jag gärna lägger mig i, men att rädda andra från en självklar död, det har jag nästan helt slutat med att göra.
Ibland gör man sådant som att försöka rädda någon, det sker per reflex, man rår helt enkelt inte för det.
Kanske skulle personen ifråga ha klarat sig även om man själv inte lade sig i, vad vet man väl om det?
Hundar exempelvis, som hamnar i en strid fors kan mycket väl klara sig ifrån äventyret med blotta förskräckelsen.
Hoppar däremot matte eller husse i för att rädda jycken, kan människan mycket väl drunkna, av ren omsorg och välvilja.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-05-07 21:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP