Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Justerad text från arkivet




I Livsbutiken


Förlåt min bästa fröken

men säg mig vad betingar

i dagens kärva läge

produkter som årsringar?

Vad jag menar med frågan?

Vad jag förväntas välja?

Nej jag vill inte köpa,

kära fröken, jag vill sälja.


Nu efter fyllda sjuttio

har jag flera ringar över

och dem vill jag nu omsätta

i hyfsat mycket klöver.

På så sätt. Ni kan inte

på ringar sätta värde?

Ja, värdet av att åldras

kan ej ena ens de lärde.


Så låt mig därför först som sist

er lust att pruta skona:

För varje ring ni köper

vill jag bara ha en krona.

En krona för ett helt års

ljuvlig livserfarenhet.

Vad är ert skäl, min fröken,

för att inte köpa det?


Giv då istället chansen till

den stora, breda massan.

Säg bara till dem att de kan

betala mig vid kassan

där de ända till stängningsdags

hör hur jag tydligt klingar

det ljud som livet själv har skänkt

åt mina gamla ringar.

 

 






Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-05-07 19:50

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Carl O Andersson
Årsringar av erfarenhet är nog bra
men akta Dig för kitt om de sitter runt midjan.
2012-05-09

  walborg
Livserfarenheten får vi ju hela tiden ta del av här och vi kan bara säga tack för Din generositet.
2012-05-07

    ej medlem längre
Vad är en årsring värd, om man inte har ombesörjt dess tillväxt på egen hand? Underbar text! Som en kritik av samtidens konsumerism genom ett porträtt av förfluten tid. Det som är verkligen är värt något går inte att köpa, men det finns ej heller någon som vill köpa något som faktiskt är värt något på riktigt.
2012-05-07

  lodjuret/seglare VIP
En elegant skriven text med humor a la anakreon
2012-05-07

  Monika A Mirsch VIP
Jag är beredd att offra alla mina -ingar mot en enda en av poetens ljuva äkta Ringar! Äntligen! Suck! Detta erbjudande kan Poeten knappast motstå - hela jag brinner av tanken på att kyssa Poetens äkta Ringar - de skälver i min aftonrodnad!
2012-05-07
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP