Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem lät publicera den här texten redan  1887?




Miljöproblem är ingen nyhet:


"Han tittade en stund ner i vattnet på vars yta utsläppt sot låg i flockar och oljan i speglar, flammande i regnbågsfärger som en gammal fönsterruta; all möjlig smuts hade odjuret hunnit lämna ur sig på en liten stund och solka det klara gröna vattnet; ölkorkar, äggskal, citronskinn, cigarrstumpar, brända strykstickor, papperslappar, som löjor och agn lekte med; det var som hela stadens rännsten kommit ut och hävt ur sig ovett och avskräden på en gång"

 

 




Prosa av © anakreon VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-05-12 17:22

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
Svar: August Strindberg i "Hemsöborna".
2012-07-15

  walborg
Måste få facit!
2012-05-12

    Anna Ahlborg
Tyvärr är miljöproblem ingen nyhet...vår stackars natur har fått utstå mycket ont under längre tid...det KAN INTE vara rätt att låta den få utstå mer ont även i framtiden...p.g.a. att människor bara tänker på sin själv och sin egen vinning under sin egen livstid.
Vi lever alla på jorden-har fått denna underbara gåva att få leva på en underbar, levande planet. Är det då inte rimligt att vi alla försöker samarbeta för att vi inte skall förstöra den?
2012-05-12
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP