Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sir Parcifals Dröm



Min kropp är en omättlig lägel

för vin. Och det sätter sin prägel

på tillvarons spröda kristall.

Jag känner mig som Parcifal

som funnit sin Heliga Graal:

en bägare, paradoxal,

som vägrar att bjuda en dryck

som lockar till sorg och förtryck


Så tömmer jag kärlekens bägare

med drömmen att Du är dess ägare.




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-05-12 22:47

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP