Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Arkivet hade dörren på glänt, så...




Glasverandan


Han satt med ett glas pilsner

och njöt på glasverandan

tog tyst en klunk ur glaset

och drog sen efter andan.

"Mitt liv, sa han, har varit

en märklig promenad

och stundom var jag ledsen

men oftast var jag glad.

 

I livets hårda skola

finns många dicipliner

jag lärde av de flesta

om tillvarons rutiner.

Jag började som springschas

i ett skomakeri

från dessa glada minnen

blir jag nog aldrig fri.

 

Och ännu minns jag dofterna

av svett och fuktig läder

uppblandat med odörerna

när Mäster släppte väder.

Som säljare av leksaker

i stadens varuhus

var dagen lång men lärorik

och framtiden var ljus.

 

Jag mätte tyg, jag hålslog kort,

jag prisräknade trä.

och gifte mig, fick trenne barn

som suttit i mitt knä.

Han tog en klunk ur glaset, sen,

och kisade mot ljuset

som majsolen så generöst

lät flöda över huset.

 

"Här sitter jag, en gammal stöt,

och glor i min backspegel

precis som om det fanns ett sätt

att bryta mot den regel

som säger att, om det som skett,

det lönar ej att grubbla

ty det kan ålderns lidande

båd' snabbt och lätt fördubbla."

 

Så suckade han insiktsfullt

och sa: "Jag tror jag vill

nu gå en sväng om köket

och ta en pilsner till!"



 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-05-14 16:40

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
Avväpnande skönt att läsa
2012-05-16

  Carl O Andersson
Alla superlativer är redan brukade, och jag instämmer till fullo.
2012-05-15

  Yrre VIP
Det ska va du som skriver sånt här som får en att bli glad, småleende och varm om hjärtat.
2012-05-14

  lodjuret/seglare VIP
Humor, trivsam ton och historia i en och samba text, hur är då detta möjligt, rimligt sett?
2012-05-14

  Minkki VIP
ett stycke liv i flera stycken... gillar mycket tillbakablicken - och svängen till köket;)
2012-05-14

    ej medlem längre
Sjyssta bananer!!! mkt bra och humoristisk.Tack för den!!!
2012-05-14

    nånja
fint backspegel lir
2012-05-14
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP