Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från arkivhyllan märkt årstidspoesi




Försommargryning



 

Han vaknade utsövd en kvart före sju,

smög tyst för att inte väcka sin fru.

och lirkade upp dörrens handsmidda hasp.

Strax därefter stod han inunder en asp

och spred med förtjusning det ljusgula vatten

som sökt sig till blåsan den gångna natten.

 

Vindarna smekte hans blottade stjärt.

Han kostade på sig att släppa en fjärt!

En mjuk en som lät som en knarrande dörr,

att ljud som han hört många gånger förr

just när han stått bredbent och trygg under aspen

strax efter han tyst lirkat undan haspen.

 

Han sträckte försiktigt den åldrade kroppen

och skakade noggrant bort sista droppen

precis när den gryning som ännu var svag

förunderligt skapade ännu en dag

med smekande sol över glittrande vatten

i ett praktfullt farväl till försommarnatten.

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-05-17 04:40

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  vera gade VIP
ett manligt prerogativ...avundsjuk;-))
2012-05-17

    ej medlem längre
Vackert Calle!!!
2012-05-17
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP