Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ur Irmelines poesialbum




Försommarsång

 

Det är någonting med doften,

med den säregna aromen

från syrén som delar med sig

av sin ljuva andedräkt.

 

Det är någonting med ljuset

med den långa, ljumma kvällen

med den koltrast som förföljer

mig i varje morgonväkt.

 

Jag vill gripa tag i tiden

hålla fast den mot min panna

låta huden penetreras

av dess värdefulla bud.

 

Bud om värme, bud om kärlek

bud om jorden som nu kläder

sig till lust och sällspord glädje

i en djupgrön sommarskrud.

 

Öppna alla dina sinnen

för en tid som snart blir minnen.




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-05-19 08:27

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
En helt underbar försommarsång!
man blir glad och varm inuti
och får ödmjukekänsla på godo..applåder!
2012-05-21

  walborg
Doft och stämning förnimbar i ett ljuvligt här och nu
2012-05-19

  lodjuret/seglare VIP
Jag tycker om texten
den lever sitt egna liv
2012-05-19

  Annie b'larsson VIP
Mycket vackert. Sommaren kan vara så. Mycket fint.
2012-05-19

  Yrre VIP
Oj, förunderlighetens glädjetår i ögat av dessa otroligt vackra, sinnliga och väl utförda ordkombinationer, så vackert så vackert!!!

Din Irmeline är något utöver, verkligen!
2012-05-19

  Carl O Andersson
Underbart Calle
- Jag känner doften
- Ser gardinen röra sig
i den begynnande morgonbrisen.
2012-05-19

  LenaJohansson VIP
så vackert diktat
2012-05-19
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP